Hoppa till huvudinnehåll

VD-ord

Välkommen till Moberg Pharma – ett annorlunda läkemedelsbolag som erbjuder patienter behandlingsalternativ som gör skillnad i deras vardag.

 

Vi skapar värden för patienter, läkare och ägare genom att erbjuda produkter som baseras på beprövade substanser, men har en bättre effekt, färre biverkningar eller är enklare att använda. Vi letar hela tiden efter de bästa produktmöjligheterna och kombinerar gärna egen know-how med koncept och produkter från externa parter. Moberg Pharma har sitt ursprung inom behandlingar av hudsjukdomar, ett område som kommer vara fortsatt viktigt för oss.

På kort tid har vi byggt upp ett lönsamt läkemedelsbolag som erbjuder ett antal unika produkter i stora delar av världen.

Moberg Pharmas affärsmodell innebär större möjligheter att nå marknaden, lägre investeringsbehov och kortare utvecklingstid jämfört med traditionell läkemedelsutveckling. Vi startade bolaget 2006 med målet att våra första produkter skulle nå marknaden inom 3-5 år. Efter fyra år inleddes lanseringen av Nalox™, som snabbt blev marknadsledande i Skandinavien. Idag säljs Nalox™ på fler än 25 marknader och efter förvärv av vår amerikanska partner säljer vi nu själva i USA och har utökat portföljen med flera produkter.

 

Jag är övertygad om att vårt sätt att arbeta och våra värderingar är en framgångsfaktor. Genom att värdera initiativförmåga, teamarbete och klarsynthet har vi skapat en effektiv organisation med stor kapacitet. Vårt samarbete med partners och experter ger oss hög utväxling på de resurser vi investerar. Vi kombinerar affärsmannaskap med gedigen kompetens kring läkemedelsutveckling och har ett affärs- och marknadsteam med erfarenhet av global kommersialisering av produkter. Vi lägger mycket kraft på marknadsarbetet tillsammans med våra partner för att säkerställa global framgång för våra produkter.

 

Moberg Pharma är fortfarande ett litet bolag, men vi har visat att vi kan nå en ledande position inom utvalda nischer av den internationella läkemedelsmarknaden. På kort tid har vi byggt upp ett lönsamt läkemedelsbolag som erbjuder ett antal unika produkter i stora delar av världen. Vår organisation för marknadsföring av receptfria läkemedel och egenvårdsprodukter i USA är en värdefull plattform, när arbetet nu fortsätter med att bygga ett annorlunda läkemedelsbolag. Vi ska öka användningen av våra nuvarande produkter och ta fler unika behandlingsalternativ till marknaden – allt för att skapa ytterligare värden för patienter, läkare och ägare.

 

Peter Wolpert

Verkställande direktör och grundare