Hoppa till huvudinnehåll
Bildspel: 

Emtrix marknadsledande i Malaysia med 45% marknadsandel

STOCKHOLM, 12 mars, 2015 -- Moberg Pharma AB (OMX: MOB) meddelar idag att Emtrix® Fungal Nail Treatment är marknadsledande i Malaysia med 45% marknadsandel* för helåret 2014. Under fjärde kvartalet 2014 inleddes lanseringen i Malaysia av Moberg Pharma’s partner Menarini APAC.  Annonsering och TV reklam startade i november/december och har fortsatt efter årsskiftet med fortsatt stark försäljning. 

“Vi är imponerade av Menarinis lansering av Emtrix i Malaysia som gett en fantastisk respons från såväl apotek som konsumenter. Den positiva responsen bekräftar vår syn att det finns ett stort uppdämt behov av en ny och bättre produkt inom detta segment och att försäljningspotentialen i regionen är betydande”, säger Peter Wolpert, VD för Moberg Pharma

* Källa: IMS, 2014

Denna information är en nyhetsuppdatering från Moberg Pharma och ej ett formellt pressmeddelande.

Om Moberg Pharma
Moberg Pharma AB (publ) är ett snabbt växande svenskt läkemedelsbolag med egen försäljningsorganisation i USA och försäljning via distributörer i fler än 40 länder. Bolagets portfölj inkluderar receptfria produkter under varumärkena Kerasal®, Jointflex®, Kerasal Nail®, Domeboro®, Vanquish®och Fergon®, samt utvecklingsprojekt i fas II. Kerasal Nail®  (Emtrix® eller Nalox™ på många marknader utanför USA) är det ledande preparatet för behandling av nagelsjukdomar i USA och i Norden. Portföljen utvecklas genom förvärv och inlicensiering av produkter samt genom produktutveckling med fokus på innovativ drug delivery av beprövade substanser. Moberg Pharma har kontor i Stockholm och New Jersey och bolagets aktie (OMX: MOB) är noterad under Small Cap på NASDAQ OMX Nordic Exchange Stockholm. Se www.mobergpharma.se för mer information.